Micul dejun, mai important decât WiFi-ul?

Chiar dacă hotelul are camere spațioase, WiFi de mare viteză, piscină sau un Spa cu jacuzzi și piscină outdoor, fără un mic dejun de calitate experiența ta ca turist este incompletă. Și nu o spunem noi, ci oaspeții pentru care am fost gazde, dar și turiștii din lumea întreagă.

Chiar dacă hotelurile nu oferă prea multe detalii despre conținutul micului dejun, el este un criteriu important de evaluare atât în review-uri, cât și în decizia de a recomanda sau a te întoarce în hotelul unde ai mai fost cazat.

Ce ne interesează la un hotel

Hotels.com a intervievat mai mult de 1000 de turiști de pe tot globul pentru a afla ce servicii și facilități îi interesează la un hotel. Poate vă așteptați ca turiștii să își dorească un lobby super chic sau ca lumina din cameră să se aprindă la o simplă bataie din palme. Însă topul arată cam așa:

  1. Mic dejun
  2. Restaurant
  3. Internet / Wi-Fi gratuit
  4. Parcare
  5. Recepție deschisă 24 de ore pe zi

De ce este așa important micul dejun în hotel? La această întrebare am încercat să răspundem, cu ajutorul clienților noștri. Micul dejun oferă mult mai multe beneficii decât ai crede la o primă vedere.

În primul rând, nu mai ești nevoit să cauți unde să mănânci dimineața. Când ajungi într-o destinație nouă, este dificil să găsești un loc bun unde să iei micul dejun pentru că zona nu îți este familiară. În plus, de cele mai multe ori, ajungi destul de târziu la hotel, iar timpul este limitat până dimineața.

Nu ești nevoit să te deplasezi. Poate suna un pic ciudat, dar nu e nimic mai confortabil decât să știi că în momentul în care te-ai trezit, la doar 1 minut de tine se află o mare varietate de preparate și cafea proaspătă care te așteaptă.

În general, prima masă din zi este extrem de importantă pentru că organismul are nevoie ca după 7-8 ore de somn să își recapete forțele. Dacă sari peste această masă te vei simți înfometat la prânz și tinzi să „ronțăi” alimente nesănătoase ca produsele de patiserie.

Am mic dejun bufet. Ce să pun în farfurie?

Nu, răspunsul nu este „câte puțin din de toate”. Chiar dacă nu stai cu calculatorul de calorii în brațe atunci când mănânci și nu ești un fan înrăit al mâncării sănătoase, este important să știi ce nevoi are corpul tău și să nu-l suprasoliciți de la primele ore ale zilei.

Asigură-te că incluzi proteine

Adică în farfuria ta ar trebui să existe: ouă, șuncă / bacon și produse lactate. Acestea sunt surse excelente de proteine. Aceste produse sunt sățiose și vor da senzația de „liniște” în stomac.

Carbohidrați cu limită

La proteine înainte, la carbohidrați înapoi! Nu înseamnă să îi elimini complet. Dar nici să ai o farfurie plină cu: brioșe, pâine și covrigi. Acestea îți ridică glicemia doar pentru câteva ore, după care senzația de foame își va face simțită prezența.

Nu uita de fibre

În finalul mesei de dimineață mănâncă fructe sau măcar compot. Cercetările arată că cele mai bune mese sunt cele care conțin o varietate de alimente. Fructele, legumele, cerealele integrale, laptele și proteinele ar trebui să facă parte din cea mai importantă masă a zilei.

Știm că este greu să reziști tentației de a mânânca doar cât ai nevoie când micul dejun este de tip bufet. Ideea unui mic dejun copios nu înseamnă excese inutile, ci un echilibru care să-ți ofere energia de care ai nevoie.

Un mic dejun de nota 10 la hotel

Calitate și selecție

O modalitate prin care un hotel poate oferi produse de calitate este să se folosească furnizori locali, care să aibă produse de calitate specifice regiunii în care se află hotelul.

Selecția produselor trebuie să ia în seamă nu numai preferințele conaționalilor, ci și preferințele clienților internaționali. Este important ca la micul dejun să găsești produse proaspete, care se schimbă frecvent, cafea de calitate/suc natural și patiserie – preferabil făcută chiar la hotel.

Servirea

În ceea ce privește servirea, este important ca staff-ul să înțeleagă nevoile turistului. De exemplu, un turist aflat în hotel în scop de afaceri se va arăta iritat să aștepte 6-7 minute după cafea. Mai mult, micul dejun al unui hotel se poate diferenția de competiție printr-un personal amabil, gata să zică cu zâmbetul pe buze un „bună dimineața” sincer.

Decorul

Știai că este important ca prima masă din zi să o iei într-un spațiu în care există lumină naturală, flori sau spații verzi și muzică ambientală pe fundal? Chiar și inconștient, aceste lucruri ne fac să dăm nota maximă pentru micul dejun unui hotel.

În loc de concluzie, te invit să ne scrii la info@continentalhotels.ro dacă ți-ai dori mai multe detalii despre micul dejun atunci când îți faci rezervare la un hotel. Dacă da, ce ți-ai dori să știi?

ÎNAPOI LA CAMPANIE