Campioni în fiecare zi

– editorial semnat de Alice Năstase, jurnalistă și scriitoare –

Pe lista mea de filme preferate, am trecut recent și Focus, o producție hollywoodiană în care doi escroci simpatici – în rolurile cărora joacă Margot Robbie și Will Smith, a căror frumusețe și senzualitate, între noi fie vorba, te face să nu te mai poți concentra prea bine la acțiunea filmului – sunt în stare să păcălească pe oricine printr-un joc de manipulare a atenției și a concentrării. Filmul prezintă, într-un mod captivant, povestea celor care stăpânesc tehnica pe care cred că se bazează toți magicienii, prestidigitatorii sau chiar și mentaliștii. Se uită în ochii tăi și-ți zâmbesc, în vreme ce cu mâna stângă îndreaptă floarea de pe masă, iar cu dreapta reașază asul în pachetul de cărți.

Pare o chestiune doar de exercițiu și antrenament, dar, dincolo de partea sportiv-repetitivă a mișcărilor, nu putem nega faptul că este și tehnica celor rapizi și eficienți, care reușesc în viață să facă mult mai mult decât cei care încep una și termină alta, fără să se poată concentra bine la nimic.

La fel, unul dintre cei mai cunoscuți îndrumători spirituali ai zilelor noastre, cel care a scris best-sellerul internațional Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Robin Sharma, susține la toate conferințele sale sau în pastilele filmate pe care le dăruiește tuturor celor care-i urmăresc activitatea pe internet, că oamenii curajoși, antrenați, care știu să își țină concentrarea sub control, să zâmbească mereu optimiști și care nu se tem de multitasking sunt cei ce pot reuși absolut orice-și doresc în viață.

Trăim într-o epocă în care totul parcă e proiectat ca să ne distragă atenția. În care și întâlnirile de dragoste și de business le trăim cu telefonul mobil lângă noi, pregătiți să răspundem la mesaje și să tragem cu ochiul la e-mailuri. În care ne facem exercițiile fizice cu ochii în ecranul televizorului, mâncăm privind în laptop și scriem în timp ce lăsăm activate notificările rețelelor sociale și mai tragem din când în când cu ochiul ca să vedem cine ne-a mai dat câte-un like.

Totuși, cu ceva antrenament și cu o nouă abordare a felului în care s-au așezat lucrurile în epoca aglomerată în care trăim, le ducem pe toate la bun sfârșit, antrenându-ne puterea de a ține totul sub control, cu iscusință. Căci reușita depinde de noi și de puterile noastre de-a fi 100% implicați în ceea ce facem, chiar dacă vom trece imediat la altceva și apoi vom reveni.

Multitaskingul poate fi cheia succesului atâta timp cât suntem pregătiți să facem foarte bine tot ceea ce facem.

Iar pentru că noi știm asta, parcă și viața, și profesia ne sunt încă și mai frumoase, și mai vesele, și mai provocatoare, căci nu ne dau permisiunea să ne plafonăm, răgaz să ne plictisim și voie să uităm că avem motive să fim mândri de noi, în fiecare clipă. Până la urmă, indiferent în ce domeniu lucrăm, putem fi campioni ai zâmbetului autentic și ai iscusinței în fiecare zi.


Jurnalista Alice Năstase Buciuta ne povestește despre pasiune, viață și profesie, în stilul ei minunat, caracteristic.  Citiți mai multe editoriale semnate de Alice Năstase.


Campania „Mai mult decât profesie. Pasiune!“ este cu și despre pasiunea cu care am învățat să servim oaspeții în fiecare zi a activității noastre. Colegii noștri au fost actorii Calendarului pe anul 2017. Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neașteptate.

ÎNAPOI LA CAMPANIE

Continental Hotels