Corporate

Istoria Continental Hotels pe piața turistică din România începe în anul 1991. Încă de la început compania s-a orientat către segmentul turismului de afaceri. Dezvoltarea companiei a avut ca scop oferirea de servicii de cazare de 5, 4, 3 și 2 stele.

Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri hoteliere proprii: Grand Hotel Continental (5 stele), Continental Forum (4 stele), MyContinental (3 stele), Continental (3 stele), Hello Hotels (2 stele), precum și cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, MyBistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetăria Continental.

Orașele în care Continental Hotels este prezent sunt: București, Arad, Constanța, Oradea, Sibiu,  Tîrgu Mureș, Drobeta Turnu Severin și  Suceava, totalizând peste 1860 de camere în 12 unități hoteliere.

Oaspeții care aleg să efectueze rezervările direct pe website-ul nostru, beneficiază de 20% reducere față de orice alt website de rezervări.

Companie

Continental Hotels România

Continental Hotels reprezintă opțiunea optimă pentru turiștii care doresc cazare de calitate în cele mai importante orașe din România, combinând într-un mod plăcut găzduirea confortabilă și serviciile de calitate într-o atmosferă elegantă.

Cu o tradiție de peste 30 de ani, Continental Hotels își dorește satisfacerea cerințelor clienților prin clasă și armonie, eleganță și stil, artă și inovație. Astfel, fie că sunteți în timpul liber și căutați o oază de liniște și relaxare sau vă aflați într-o călătorie profesională, hotelurile noastre reprezintă alegerea ideală pentru un sejur reușit.

Deviza noastră este “Mai mult decât profesie: Pasiune” și dorim să vă asigurăm că scopul nostru este acela de a transforma timpul pe care-l petreceți la noi în clipe memorabile.

Hotelurile Continental Hotels sunt:
•  Grand Hotel Continental ***** în București
•  Continental Forum **** în București, Arad, Constanța, Oradea, Sibiu, Tîrgu-Mureș
•  Continental *** în  Suceava, Drobeta Turnu Severin
•  MyContinental *** în București, Sibiu
•  Hello Hotels **: București

Toate hotelurile sunt amplasate în centrul orașelor și oferă servicii și facilități atât pentru călătoriile de afaceri cât și pentru sejururile de odihnă și relaxare.

Vă invităm să parcurgeți o minunată călătorie și să alegeți în funcție de dorințele și necesitățile dumneavoastră unul din hotelurile noastre pentru a experimenta momente unice alături de noi.

Misiune

Să devenim lideri de piață în turismul de business din România, prin investiții susținute, prin pregătirea permanentă a membrilor echipei, prin aplicarea standardelor de excelență, prin receptivitate față de cerințele pieței.

Viziune

 • să asigure o calitate ridicată a serviciilor oferite clienților, atât prin dotări, cât și prin personalul instruit, orientat către oaspete;
 • să asigure un mediu de lucru pozitiv, unde angajații să se poată dezvolta profesional;
 • să depășească așteptările oaspeților, dar și așteptările angajaților, prin eforturi constante;
 • să continue dezvoltarea și crearea standardelor.

Valori

 • compania noastră încurajează un mediu de lucru deschis și comunicativ;
 • stilul nostru de management promovează performanța, atât la nivel individual cât și la nivel de echipă și încurajează orientarea către atingerea obiectivelor;
 • recrutăm pentru atitudine, dezvoltăm abilități și construim experiență;
 • angajamentul nostru pentru oaspeți este: “Oferim servicii de calitate de fiecare dată”.

Obiective

 • să avem locații în cele mai dezvoltate zone ale țării, oferind astfel acoperire națională;
 • să acoperim clasa economy, business și de lux;
 • să îmbunătățim permanent standardele de calitate a serviciilor;
 • să fim cunoscuți de către membrii segmentului țintă, ca lanț hotelier Românesc.
Istoric

Istoricul companiei

Continental Hotels SA reprezintă cel mai important grup hotelier românesc, afirmație susținută de existența pe piață hotelieră din 1991, anul când s-a înființat societatea, dar și de calitatea serviciilor oferite oaspeților noștri.

Inițial, lanțul hotelier Continental includea complexele hoteliere omonime din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș și Constanța, însumând 403 camere, plus hotelul Continental din Timișoara, care, deși a fost atribuit prin Hotărâre de Guvern societății Continental, nu a intrat niciodată efectiv în lanț.

Privatizată în întregime în anul 1995, SC CONTINENTAL SA a cunoscut o dezvoltare explozivă, susținută de utilizarea eficientă a creditelor și a capitalurilor aduse de acționari însemnați.

Principalele momente în evoluția companiei au fost:

2022

Deschiderea hotelului MyContinental București  în luna martie.

2021

Deschiderea hotelurilor Continental Forum Constanța și Continental Forum București și MyContinental Sibiu.

2020

Încheierea acordului de management semnat în urmă cu 20 ani între Continental Hotels SA și Accor . În conformitate cu acest acord începând cu 1 iulie 2020, patru hoteluri proprietatea Continental Hotels nu vor mai opera sub brandul Ibis, este vorba despre Ibis Gara de Nord, Ibis Parlament, Ibis Constanța și Ibis Sibiu.

În urma acestui proces cele 4 hoteluri vor fi rebranduite astfel: hotelurile Continental Forum București și Continental Forum Constanța vor funcționa sub un standard de patru stele, în timp ce MyContinental București și MyContinental Sibiu vor reprezenta noul brand de trei stele.

2019

Rebranding Continental Tîrgu-Mureș în Continental Forum****

2009

Finalizarea procesului de renovare și deschiderea Grand Hotel Continental în București

Deschiderea Hotelului Ibis din Sibiu sub management Accor în urma renovării fostului hotel Continental din Sibiu

2008

Rebranding Continental Forum Arad și Continental Forum Oradea

Deschidere Hello Hotels în București

2007

Semnarea protocolului cu Grupul Accor pentru dezvoltarea unei rețele hoteliere sub marca Ibis în România

Deschiderea hotelului Continental Forum din Sibiu (în urmă renovării fostului hotel Bulevard din Sibiu)

Închiderea hotelului Continental Sibiu pentru renovare

2006

Închiderea hotelul Continental București pentru renovare

2005

Vânzarea hotelul Continental Cluj

Deschiderea hotelurilor Ibis Constanța și Ibis Palatul Parlamentului din București sub management Accor

Preluarea hotelului Bulevard din Sibiu

2003

Achiziționarea complexului hotelier Gaiser din Timișul de Sus Vânzarea Vilei Continental din Cluj

2001

Deschiderea hotelului Ibis Gara de Nord din București sub management Accor

1999

Intrarea în lanț a hotelului Arcașul din Suceava

1998

Intrarea în lanț a hotelului Astoria din Arad

1997

Intrarea în lanț a hotelurilor Dacia din Oradea, Parc și Porțile de Fier din Turnu Severin

1995

Privatizare SC Continental SA

1991

Anul înființării Lanțului Hotelier Continental

Portofoliu

Branduri Continental Hotels

Pentru călătoriile în România, Continental Hotels a conceput oferte de servicii personalizate, atât clienților de business cât și turiștilor. Continental Hotels este unul dintre cei mai puternici operatori de hoteluri de pe piața hotelieră românească, fiind totodată și primul lanț hotelier românesc.

Grand Hotel Continental

Brandul emblemă Continental Hotels, Grand Hotel Continental, este un boutique hotel unde redescoperi tradiționala dimensiune a luxului în domeniul hotelier.

Rafinamentul detaliilor arhitecturale și serviciile excepționale, personalizate, sunt dedicate unei clientele de elită. Descopera Grand Hotel Continental București.

Continental Forum

Este un brand din categoria hotel de 4 stele , poziționat în zona de „high class”. Este dedicat celor care apreciază eleganța dar și utilitatea dotărilor.

Continental Forum oferă servicii dedicate turismului de business în special, dar nu exclude oferta pentru leisure, oferind oaspeților prestigiu și confort. Descoperă: Continental Forum Arad, Continental Forum București, Continental Forum Constanța, Continental Forum OradeaContinental Forum Sibiu, Continental Tîrgu Mureș

MyContinental

Brandul nostru din clasa business economy, pune accent pe tradiție în lumea ospitalității și pe personalizarea serviciilor.

Hotelurile sunt amplasate în centrul orașelor oferind servicii de calitate atât turiștilor de business cât celor care sunt în vacanță. Descoperiți:Continental Drobeta Turnu SeverinContinental Suceava

Continental

Brandul nostru din clasa business economy, pune accent pe tradiție în lumea ospitalității și pe personalizarea serviciilor.

Hotelurile sunt amplasate în centrul orașelor oferind servicii de calitate atât turiștilor de business cât celor care sunt în vacanță. Descoperiți:Continental Drobeta Turnu SeverinContinental Suceava

Hello Hotels

“Simplu și plăcut“ – Hello Hotels este poziționat în zona economy fiind întotdeauna accesibil, gata să-ți ofere o cazare economică. Este alegerea perfectă pentru cei care caută un hotel ieftin, dar de calitate.

La Hello Hotels vei primi întotdeauna o cameră simplă, curată la un preț care te va face să zâmbești. Descoperă: Hello Hotel București

Mondo restaurant

Restaurantele Mondo te invită la o călătorie gastronomică în jurul lumii. Ambianța sofisticată, combinația de culori argintiu-negru, aromele și designul preparatelor vă garantează un prânz sau o cină de neuitat. Este locul perfect dacă dorești să-ți impresionezi partenerul (atât în viața personală, cât și în viața profesională). Descoperă restaurantele noastre în: AradOradeaTîrgu Mureș

Tekaffe

TeKaffe se adresează persoanelor care doresc să savureze o specialitate de cafea sau ceai, într-o atmosferă caldă, plină de personalitate. Meniul cafenelei conturează noi senzații, combinațiile ingredientelor au rolul de a naște surprize plăcute în momentul degustării. Descoperă: Tekaffe AradTekaffe SibiuTekaffe București

Concerto Restaurant

Acordați-vă timp pentru un răsfăț gastronomic. Concerto este un restaurant “fine dining”,  bazat pe un concept modern – “nouvelle cuisine”. Preparate delicate alcătuite cu creativitate vă vor invita într-o călătorie încântătoare a gusturilor. Descoperă: Concerto Restaurant

Victoria Club

Mobila clasică din mahon, canapele Chesterfield din piele, nuanțe liniștite de bej, servicii rafinate – acestea sunt detaliile fine care vă vor surprinde în barul nostru cu specific englezesc. În vreme ce vă lăsați prins într-o conversație interesantă vă puteți delecta cu tradiționalul ceai englezesc servit după-amiaza cu un delicios snack sau puteți încerca ceva din lista noastră cu peste o sută de băuturi rafinate. Descoperă: Victoria Club

Balkan Bistro

Aici bucatele ispititoare vă oferă savoarea Balcanilor. Restaurantul vă întâmpină cu o atmosferă modernă dominată de culorile roșu și negru (specifice pentru toate țările din Balcani).  Meniul oferă preparate din bucătăria tradițională, permițându-vă să simțiți influențele gastronomice ale din: Albania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Serbia și România. Descoperă restaurantul nostru din Sibiu

Wellness Club

Oferă-ți clipe magice de relaxare, maeștrii în arta frumuseții te vor ajuta să îți intensifici starea de bine. Descoperă:  Wellness Club Sibiu

Presă

Presă

Bine ați venit în secțiunea presă și media a lanțului Continental Hotels. În această secțiune puteți afla ce s-a scris despre noi precum și comunicatele de presă emise de către companie. Fiind primul lanț hotelier românesc am creat propriul standard Continental în ceea ce privește dotările și serviciile, prin care oferim soluții de cazare, pentru conferințe, servirea meselor și de divertisment.

Echipa Management

Echipa de Management Continental Hotels

Radu Enache
Petrică Radu Enache

Președinte Director General

Stefan Balaur
Ștefan Balaur

Chief Operational Officer

Flavia Schoech
Flavia Schoech

Chief Financial Officer

daniela mirea
Daniela Mirea

Quality & Development Director

Adina Marculescu
Adina Mărculescu

Sales & Marketing Director

Formular contact


  Prin trimiterea acestui formular, sunteți de acord ca societatea Continental Hotels SA să prelucreze datele cu caracter personal de mai sus în mod legal, corect și într-o manieră transparentă față de dumneavoastră și va lua toate garanțiile necesare pentru a asigura respectarea dreptului la viață privată. Datele cu caracter personal de mai sus se vor prelucra în scopul soluționării cerinței dumneavoastră exprimată în acest formular. Datele vor fi colectate și prelucrate în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor, pe o perioadă stabilită de 1 an de zile.

  De asemenea, vă invităm să citiți politica GDPR (,,General Data Protection Regulation – GDPR”) adoptată de Continental Hotels aici: Politica de confidentialitate