Jocul de-a vacanța așteptată

Vacanțele de vară sunt cele de care ne amintim cu mare drag. Ele ne duc cu gândul în locurile minunate în care ne-am petrecut copilăria și la care ne gândim cu melancolie ori de câte ori se apropie. Alice Năstase și-a scris gândurile legate de această perioadă pe care o așteptăm cu toții și de momentul în care simți că jocul de-a vacanța începe să se întrezărească. „Cum se crapă de iunie, începe o forfotă splendidă care înşiră coloane de autoturisme până la mare şi înapoi, în fiecare weekend.” Te invităm să te așezi pentru câteva minute și să te bucuri de cuvintele care ne transpun într-o lume de care ne-am bucurat la maximum când eram copii. „Unde plecaţi în vacanţă? Ce zări vă cheamă, ce ispite dulci v-au arvunit deja, ce răgazuri de meritat răsfăţ v-aţi rezervat pentru luna aceasta?”

Editorial Alice Năstase, jurnalistă și scriitoare:

Cum se crapă de iunie, începe o forfotă splendidă care înşiră coloane de autoturisme până la mare şi înapoi, în fiecare weekend. Cum pârguieşte şi iulie, se face pustiu prin clădirile de birouri în care, încă de la recepție, ți se spune că ar fi mai bine să revii mai către toamnă. Dar parcă abia când începe luna august concediile au adevărata splendoare și strălucire, fiindcă ultima lună de vară adună în ea, și în sufletele celor care se bucură de zilele ei însorite, ceva din emoția iubirilor târzii, trăite înainte să pogoare peste noi toamnele reci, lipsite de tresăririle atât de dulci ale plecărilor, ale revenirilor.

Am trăit ani în care nu știam aproape niciodată să răspund la întrebarea: unde pleci în concediu? Nu mă încumetam să fac planuri de vacanţă cu mult timp înainte, fiindcă îmi trăiam viaţa în ritmul şi în agitaţia tipică grabei noastre molipsitoare. Şi chiar dacă ştiam mereu că-mi este dor de mare un an întreg, nu îndrăzneam să planific prea clar în ce sfârşit de săptămână sau început de răzvrătire am să îmi îngădui s-o văd, s-o revăd.

Abia mai târziu, învățând să mă iubesc mai mult și să mă trec și pe mine pe lista drepturilor la răsfăț – fiindcă dacă eu sunt tristă și îmbufnată, nici pe cei de lângă mine n-am să-i pot face să zâmbească, așa cum îmi doresc mereu – am învățat și să-mi planific concediul din timp, într-un loc minunat, într-un hotel frumos și bun, și să mă hrănesc din jocul de-a vacanța așteptată, îngăduindu-mi luxul de-a mă retrage, din când în când, în reverii care s-o pregătească. Desigur, la freamătul meu, asortez și gențile colorate de voiaj, adunate din timp într-un colț al casei, gata să-și primească echipamentul pentru aventură, pentru odihnă, pentru explorare, pentru desfătare.

Unde plecaţi în vacanţă? Ce zări vă cheamă, ce ispite dulci v-au arvunit deja, ce răgazuri de meritat răsfăţ v-aţi rezervat pentru luna aceasta? E deja august, iar vara capătă, din nou, splendoarea iubirilor târzii, în care plecările și revenirile, ca în cele mai frumoase drumuri și aventuri ale vieții, sunt de neuitat.


Campania „Mai mult decât profesie. Pasiune!“ este cu și despre pasiunea cu care am învățat să servim oaspeții în fiecare zi a activității noastre. Colegii noștri au fost actorii Calendarului pe anul 2017. Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neașteptate.

Jurnalista Alice Năstase Buciuta este invitată lunar să ne povestească despre pasiune, viață și profesie, în stilul ei minunat, caracteristic.  Citiți mai multe editoriale semnate de Alice Năstase.

ÎNAPOI LA CAMPANIE

Continental Hotels