Zâmbește și deschide ușa

– editorial semnat de Alice Năstase, jurnalistă și scriitoare –

În panoplia celor mai pufoase răsfățuri pe care ni le-am imaginat vreodată sau, pur și simplu, pe lista plăcerilor simple și dorite de toți figurează, neapărat, și o dimineață leneșă în care ni s-au servit cafeaua și micul dejun la pat sau o seară de relaxare în care cina a venit singură la noi, după ce am ales-o cu ochi pofticioși din meniu.

Nu e așa în mai toate poveștile de iubire? Un el îndrăgostit aduce pe tava de argint o ceașcă de porțelan din care aburește cafeaua, fără să uite să așeze alături și un boboc de floare care să anunțe splendoarea înfloririi care va urma. Nu am văzut cu toții scena asta în filmele de pe lista cu minunății demne de revăzut iar și iar? Și nu am trăit-o, măcar o dată în viață, într-o călătorie magică, în care pașii noștri, osteniți de preumblările printr-un oraș abia descoperit, ne-au condus înapoi la hotelul menit să ne cazeze uimirea și iubirea, unde, pentru că n-am mai avut energie să coborâm la cină am sunat la room-service comandând, astfel, o seară de neuitat?

Într-o lume în care începem tot mai mult să înțelegem că trebuie să ne iubim mai întâi pe noi ca să îi putem iubi pe ceilalți, ne revendicăm tot mai des și mai îndreptățit dreptul la bucurie.

Ne oprim din grabă și din alergătură măcar pentru o clipă și îi rugăm pe ceilalți să ne respecte dreptul de-a ne trage sufletul și de-a ne dărui un minut (sau o oră, sau o zi, sau o vacanță) de relaxare, din care să ne luăm puterea și plăcerea de a merge mai departe prin viață. Pentru că, atunci când zâmbești, ți se va întoarce zâmbetul. Atunci când faci bine, binele se va întoarce la tine. Iar atunci când iubești cu adevărat, fără opreliști și fără pretenții, iubirea îți va fi împărtășită.

Totul pornește de la noi. Respirăm adânc. Zâmbim. Și deschidem larg ușa. Viața e plină de surprize!


Jurnalista Alice Năstase Buciuta ne povestește despre pasiune, viață și profesie, în stilul ei minunat, caracteristic.  Citiți mai multe editoriale semnate de Alice Năstase.


Campania „Mai mult decât profesie. Pasiune!“ este cu și despre pasiunea cu care am învățat să servim oaspeții în fiecare zi a activității noastre. Colegii noștri au fost actorii Calendarului pe anul 2017. Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neașteptate.

ÎNAPOI LA CAMPANIE