Beneficiile limonadei: ce nu știai despre sucul de lămâie

Este o băutură ușor de făcut, deloc costisitoare, ajută la digestie, are vitamina C din plin, păstrează pielea tânără și te poate ajuta în pierderea în greutate. Ai ghicit, despre limonadă este vorba. Știai că pe lângă aceste beneficii, limonada are proprietăți terapeutice cunoscute de generații, întărește sistemul imunitar și este considerată un purificator al sângelui? Hai să intrăm mai în amănunt.

Îngijirea pielii

Sucul de lămâie este un medicament antiseptic natural, dar și un remediu anti-îmbătrânire. Sucul de lămâie amestecat cu miere și apă dă o strălucire sănătoasă a pielii. Ce este însă și mai interesant este că reduce și previne apariția ridurilor prin faptul că ajută organismul să producă colagen.

Îngrijirea dentală

Știai că dacă pui suc de lămâie pe zona în care te dor dinții, acesta ajută la scăderea durerii? De asemenea, sucul de lămâie poate opri sângerarea gingiilor și elimină mirosurile neplăcute ca urmare a unor afecțiuni ale gingiilor.

Detoxifiere

Nu există cură de detoxifiere care să nu conțină și sucul de lămâie pe lista de produse recomandate. Lămâile conțin enzime care ajută digestia: ele „obligă” ficatul să producă bilă, ser care contribuie la absorpția nutrienților din mâncare.

Sistem imunitar

Lămâile conțin exact complexul de vitamine de care avem nevoie pentru un sistem imunitar puternic. De aceea este recomandat să ne începem ziua cu o cană cu apă și lămâie.

Lămâile au un gust acid, însă știai că au un efect alcalin puternic în contact cu sucul gastric? De aceea, lămâile te ajută să-ți restabilești PH-ul corpului.

Tratamentul tensiunii arteriale ridicate

Limonada este un remediu bun și pentru cei care suferă de probleme cardiace, deoarece conține potasiu. Potasiul controlează tensiunea arterială crescută, amețeala și greața, creând o senzație calmantă atât pentru minte, cât și pentru corp.

Pierderea în greutate

Asta cred că ai mai auzit. Dar știi de ce? Pentru că lămâile conțin pectină, un tip de fibră întâlnită în fructe, care induce senzația de sațietate și te va face să mănânci mai puțin.

Adio stres

În plus, s-a demonstrat că este suficient mirosul de lămâie pentru a reduce nivelul de stres. Puteți lăsa câteva coji de lămâie la locul de muncă sau în camera unde dormiți.

Energie în mod natural

Cine a spus că o ceașcă de cafea este singura metodă de a ne umple de energie dimineața? Lămâile sunt o variantă mult mai bună decât cofeina. Cum funcționează? Corpul nostru obține energie de la atomii și moleculele din mâncare. Când ionii negativi din lămâie intră în tractul digestiv, rezultă o creștere a nivelului de energie în mod natural.

O ceașcă de suc de lămâie proaspătă oferă 187 procente din necesarul zilnic de vitamina C – ce spui de asta? Sucul de lămâie oferă, de asemenea, o porție sănătoasă de potasiu, magneziu și cupru.

Dacă vrei să te răcorești și să-ți iei porția de sănătate în oraș, poți încerca limonadele noastre speciale cu arome (mere, rodie, ghimbir, pepene roșu sau frucul pasiunii) din meniul de vară Summer Fresh. Desigur, poți alege și limonada clasică, care este la fel de gustoasă și răcoritoare.

* Poze de pe terasa Victoria Club a hotelului Grand Hotel Continental, aflată pe Calea Victoriei din București.

ÎNAPOI LA CAMPANIE

Continental Hotels