Ce obiecte vi le puteți însuși dintr-o cameră de hotel

Există mulți călători care rezervă anumite hoteluri pentru panorama de la fereastră, calitatea produselor oferite, decorul impresionant, meniul din restaurant sau pentru serviciile suplimentare.

În timp ce anumiți clienți doar admiră lucrurile puse la dispoziție în camerele de hotel, alții consideră că aceste obiecte s-ar potrivit de minune în casele lor. Sunt atât de draguțe încât îți vine să le iei acasă. Dar înainte de a umple valiza cu lucruri din camera de hotel, ar trebui să iei aminte la ce ai putea și ce nu să iei acasă.

Oaspeții iau deseori prosoape de baie, fiare de călcat, uscătoare de păr, radiourile cu ceas, tablouri, scrumiere, perne, cești de cafea și chiar Biblia sau mapele cu informații despre serviciile hotelului (nu știm la ce sunt utile acasă aceste informații).Mai jos găsiți o listă cu obiecte pe care clienții le iau din hoteluri:

Prosoape

Prosoapele sunt printre preferatele clienților. Adesea acestea sunt de calitate, din materiale plăcute la atingere, de dimensiuni mari, iar unii oaspeți consideră că ar arăta excelent în băile lor personale.

Halate de baie

Halatele de baie sunt și ele în topul clasamentului, deoarece sunt pufoase și confortabile și oferă o stare de bine.

Produse de îngrijire

Produsele de îngrijire sunt adeseori șampon, balsam, gel de duș sau alte produse din această categorie sunt în varianta mini, de călătorie.

Papuci de baie

În categoria lucrurilor pe care clienții le iau acasă se află și papucii de baie, care sunt de cele mai multe ori de unică folosință. Nu e de mirare, unii pot fi chiar foarte confortabili.

Lenjerie de pat

Deși poate părea curios, nu de puține ori clienți ai hotelurilor din întreaga lume și-au însușit lenjeria de pat sau pernele. Într-adevăr, lenjeriile de pat albe îndeamnă la relaxare, iar pernele sunt în general de cea mai bună calitate, deci au un loc asigurat în topul obiectelor pe care clienții le iau acasă.

Tacâmuri

Atât furculițe, linguri sau cuțite cât și canile de cafea / ceai sunt obiecte adesea luate din restaurantul / camera hotelului. Fiind micuțe și subțiri, tacâmurile sunt foarte ușor de luat fără ca personalul hotelului să observe, adeseori sunt personalizate și reprezintă un suvenir plăcut acasă.

Ce este bine să luați?

Hotelierii chiar se bucură când sunt luate cosmeticele din baie, papucii, pixurile, block notes, cărți poștale, plicurile și foile cu antet. Este un fel de reclamă.

Orice alte obiecte, care sunt considerate proprietatea hotelului, trebuie lăsate în camera de hotel, atunci când plecați.

Evident, dacă oaspetele se bucură de un obiect din cameră suficient de mult și vrea să-l ia acasă este binevenit să facă aceasta, dar în schimbul unei taxe. Există hoteluri internaționale, care oferă clienţilor opţiunea de a achiziţiona online produsele din camerele de hotel, de la șampon, papuci, halate de baie până la lenjerie și salteaua de pe pat.Am găsit un articol despre  cele mai ciudate lucruri furate de oaspeți din hoteluri.

Lastminute.com a realizat un sondaj în rândul a 500 de hoteluri din care a rezultat că unul din 10 oaspeți își însușesc cel puțin un obiect din camera de hotel. În urma unor calcule au rezultat pierderi de cca 4500 eur / an.  Iată cele mai neobișnuite furturi din hoteluri, dintr-un articol postat pe telegraph.co.uk:

  • Mobila din camera unui hotel din Istanbul, cu excepția patului, biroului și televizorului
  • Chiuveta, unitățile de hidromasaj, capul de duș și capacele de wc dintr-un hotel din Berlin
  • Mocheta dintr-un hotel din Las Vegas
  • Canapeaua și mini-barul din camera unui hotel din Dubai
  • Salteaua unui pat dintr-un hotel din Madrid
  • Pianul din holul unui hotel de către niște oameni îmbrăcați în salopete
  • Televizorul dintr-o cameră, precum și nenumărate videoproiectoare
  • Cifrele inscripționate pe ușa camerei
  • Florile proaspete din holul unui hotel
  • Câinele unui oaspete al hotelului
  • Bibliile puse la dispoziție pe etajerele din camere
  • Candelabru și un tablou al lui Andy Warhol dintr-un hotel in Hong Kong
  • Un șemineu dintr-un hotel Four Seasons

ÎNAPOI LA BLOG