Tot ce ne dorim

– articol semnat de Alice Năstase, jurnalistă și scriitoare –

Lampa lui Aladin şi peştişorul de aur nu dăruiesc norocoşilor care le întâlnesc decât trei dorinţe. E prea puţin? E prea mult? Eu am crescut cu basmele celor trei cerințe și de atunci mă tot întreb care ar fi cele pe care le-aş formula eu şi, într-un fermecător exerciţiu de imaginaţie, mă străduiesc să cuprind în trei doleanțe tot ceea ce mi-ar aduce bucurie pentru totdeauna.

Mai demult, găsisem nişte tertipuri numai bune să-l zăpăcească pe duhul albastru al lămpii şi să-l facă knockout pe peştişor. Îmi imaginam că aş putea să cer să mi se îndeplinească o dorinţă care să-mi ţină pentru totdeauna, ceva de genul „vreau puteri magice pentru tot restul vieţii” sau „vreau să fiu fericită şi toţi cei din preajma mea să fie fericiţi veşnic”. Dar acum, fie când întru în jocul propriei mele imaginaţii, fie atunci când mă străduiesc să-mi proiectez viitorul la umbra unor aspiraţii limpezi, înțeleg că există multe lucruri mici (și nu chiar așa de multe lucruri mari) care să ne schimbe viaţa în bine, și că ar fi greu să ne limităm la trei rubrici în tabelul excel.

alice nastase editorial

Ce poate fi mai mult și mai frumos decât atât? Noroc că timpul nu se oprește nicicând și ne aduce, în rostogolirea lui, în fiecare an, câte-un Ianuarie. De câte ori începe un nou an, sunt fericită să îmi reamintesc că avem o viață încă și mai frumoasă ca în povești. Pentru că, la fiecare început de an avem dreptul să ne fixăm lista cu dorințe, să completăm agenda cu proiecte și șansa să străbatem apoi 12 luni întregi în care să le preschimbăm pe toate în realitate.

A început, – ce fericire, ce noroc! –  un alt an, proaspăt, iar noi nu depindem de toanele niciunui peștișor de aur. Deschidem agenda și stabilim tot ceea ce vrem. Pentru că meseria pe care o facem zilnic este din pasiune. Și luăm cu noi detaliile și precizia, deopotrivă, chemăm echipa alături de care lucrăm cel mai bine, întindem ustensilele, măsurăm ca să iasă totul perfect și ne apucăm de treabă.

Putem avea tot ce ne dorim cu adevărat, dacă suntem pasionați și plini de viață, căci entuziasmul este ingredientul minune care face dorințele să se împlinească. Indiferent în ce domeniu activăm, pe tava cu bunătăți a viitorului am putem avea numai delicatese de destin, atunci când ceea ce facem zi de zi este mai mult decât profesie, e pasiune!

Alice Năstase Buciuta este redactor-șef al revistei Marea Dragoste (revistatango.ro) și scriitoare, autoare a numeroase cărți de succes.

Citiți mai multe editoriale semnate de Alice Năstase.


Campania „Mai mult decât profesie. Pasiune!“ este cu și despre pasiunea cu care am învățat să servim oaspeții în fiecare zi a activității noastre. Colegii noștri au fost actorii Calendarului pe anul 2017. Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neașteptate.

ÎNAPOI LA CAMPANIE