Cum arată micul dejun în diverse colțuri ale lumii

Dacă pentru unii micul dejun înseamnă doar o gustare dulce, care să dea un mic start de energie pentru restul zilei, pentru alții prima masă a zilei este uneori chiar mai bogată ca prânzul sau cina. Era o vorbă care spunea că este în ordine să sari peste o masă pe zi atâta timp cât aceasta nu este micul dejun.

Dar hai să vedem cum își încep ziua oamenii din diverse colțuri ale lumii:

ITALIA

Italienii își încep ziua cu un cappuccino și o brioșă cu dulceață sau umplută cu ciocolată. De obicei, acest tip de mic dejun se servește în cafenele. Acasă, în schimb, italienii beau o ceașcă de cafea cu lapte cu niște biscuiți alături.

Mic dejun italian

SPANIA

Pentru spanioli, un mic dejun savuros înseamnă neapărat pâine (prăjită sau nu) cu sos de tomate (un fel de bruschete). Ca o gustare dulce, în Spania se servește churros, pe care cel mai probabil îl cunoști de pe faleză, unde se servește în pălării mexicane cu diverse sosuri dulci. Aspectul lor este de cartofi prajiți, iar gustul seamănă cu cel al gogoșilor.

FRANȚA

Francezii sunt renumiți pentru produsele de patiserie, iar croisantul este preferat pentru prima parte a zilei. Cafeaua este prezentă și ea. Un obicei mai neobișnuit al francezilor este să înmoaie pâinea cu unt în cafea, la fel ca și cubanezii. Notabil în cazul francezilor este faptul că ei servesc doar mâncare dulce dimineața, nici vorbă de ouă sau carne, așa cum se obișnuiește în alte zone ale lumii.

Mic dejun franțuzesc

MAREA BRITANIE

La polul opus față de francezi, micul dejun englezesc include ouă, cârnați, slănină, fasole, ciuperci și roșii fierte.

Mic dejun englezesc

GERMANIA

Germanii obișnuiesc să mănânce diverse sortimente de pâine proaspătă, mezeluri, cârnați, brânzeturi locale, unt și gem. La fel ca englezii, nemții obișnuiesc să mănânce mai degrabă produse sărate și pe bază de proteine.

Mic dejun german

 TURCIA

Micul dejun tradițional din Turcia este format din pâine, brânză, unt, măsline, ouă, roșii, castraveți, gem, miere și kaymak. Lângă se poate adauga și ceaiul turcesc.

JAPONIA

Micul dejun tradițional japonez include supa miso (cu pastă de soia fermentată, sărată, diverse alge și legume), orez alb aburit, legume murate. Lângă acestea se adaugă și produse ca peștele sau omleta japozenă (sau „tamagoyaki”).

Un alt tip de mic dejun japonez este cel care conține toast, ouă, cafea și salată de cartofi.

SUA

Micul dejun american este destul de cunoscut și la noi în țară și conține obligatoriu ouă, cartofi, bacon sau cârnați. Modul în care sunt gătite variază de la o zonă la alta.

Mic dejun american

COREEA

Coreenii nu par a deosebi foarte tare o cină de prima masă a zilei. Dimineața, ei mănâncă orez, supă, omniprezentul Kimchi (un fel de varză acră românească), un fel de pește sau carne de vită, precum și alte resturi de la cina din noaptea precedentă.

IRAN  

În Iran, un mic dejun tipic constă din ceai negru dulce, pâine, unt, brânză feta și uneori fructe și nuci proaspete.

AFRICA DE SUD

O masă comună în această zonă este alcătuită din: fulgi de porumb, terciul de ovăz, care mai poartă numele și de „putu pap” sau orez.

ÎNAPOI LA CAMPANIE

Continental Hotels