Rețetă cafea cu lapte de cocos

De cele mai multe ori, asociem cafeaua cu începutul zilei, dar ea are și un rol social, în funcție de contextul în care este băută. Gândiți-vă cât de diferită este cafeaua băută acasă de cea din pauza unei conferințe sau de la o întâlnire de afaceri. Ne vom concentra spre a vă da câteva „tip&tricks“ pentru un espresso făcut în casă à la carte, pentru acele momente în care vă doriți să savurați în liniște cafeaua de dimineață.

reteta cafea

Ingrediente:

  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 espresso
  • 1 plic de zahăr brun

Mod de preparare:

După ce v-ați asigurat că ați obținut un espresso de calitate, puteți trece la spumarea laptelui de cocos. Dacă nu aveți posibilitatea de a-l spuma, îl puteți folosi în stare naturală. Turnați laptele de cocos într-un pahar Boston, iar mai apoi adăugați încet cafeaua. Puteți adăuga o linguriță sau două de zahar brun, după gust.

Pentru că am pomenit de espresso de calitate, îți oferim și câteva „tips&tricks“ pentru prepararea lui. Gustul cafelei depinde de mult mai mulți factori decât probabil te-ai gândit până acum. Un rezultat reușit stă în calitatea apei folosite, în modul de preparare (expressor sau la ibric), dar și în gradul de râșnițare a cafelei.

În ceea  ce privește alegerea boabelor de cafea, preferate sunt boabele 100% Arabica, prăjite mediu și cu un aspect foarte puțin gras. Un aspect extrem de important este măcinarea cafelei, cafeaua trebuie să aibă un aspect fin, care să permită apei să treacă ușor prin ea și să îi păstreze proprietățile. Recomandăm să folosiți apă plată pentru prepararea espresso, iar temperatura ei ar trebui să fie undeva în jur de 92-96 grade Celsius.

În ceea ce privește dozarea, folosiți 7 g de cafea pentru espresso și 14 g pentru double espresso. Dacă preparați cafeaua la ibric, puneți două lingurițe pentru o cantitate de 100 – 150 de ml de apă. Prepararea cafelei ar trebui să nu dureze mai mult de 25 de secunde de când ați pus cafeaua în ibric sau de când cafeaua trece prin filtrul expressorului. Nu uita că în momentul în care pui cafeaua în ceașcă, aceasta ar trebui să fie încălzită, în caz contrar cafeaua se răcește prea repede și își pierde din aromă.

Acum că espresso se odihnește alături de laptele de cocos în fața ta, poți închide ochii și să te bucuri de micul tău moment de evadare. Te așteptă o zi perfectă!

ÎNAPOI LA CAMPANIE

Continental Hotels