– rețetă pentru 4 porții –
Ingrediente:
Pentru prajitură:
- 4 ouă
- făină 120 gr.
- zahăr 120 gr.
- praf de copt – jumătate de linguriță
- stafide 30 gr.
- semințe de dovleac 30 gr.
- miez de nucă pisat 30 gr.
- morcovi 160 gr.
- mere 40 gr.
- esență de lămâie
Pentru sirop:
- zahăr 200 gr.
- 400 ml apă
Pentru decor:
- morcov 80 gr. julienne fine opărite 10 sec în sirop
- înghețată de vanilie 4 cupe
- mentă verde
Mod de preparare:
Se bat albușurile cu zahărul până se formează o bezea pufoasă. Se adaugă pe rând făina cernută înainte, gălbenușurile, praful de copt, stafidele, semințele de dovleac, miezul de nucă, morcovii și merele, care în prealabil au fost rase pe răzătoarea fină.
Compoziția obținută se coace în cuptorul încins la 180ºC timp de 30 min.
Separat, se pregătește siropul: se firebe zahărul cu apa până se reduce cantitatea la jumătate. Se lasă la răcit. Se adaugă esența de lămâie.
Se taie prajitura în forma dorită și se însiropează cu siropul rece. Se montează pe platou prajitura peste care se adaugă morcovul și se decorează cu semințe de dovleac, miez de nucă, înghețată de vanilie și mentă verde.
Poftă bună!