Din pasiune pentru gastonomie!
Din pasiune pentru gastonomie!

Rețetă prajitură de morcovi

reteta prajitura morcovi

Prăjitură de morcovi

– rețetă pentru 4 porții –

Ingrediente:

Pentru prajitură:

4 ouă
făină 120 gr.
zahăr 120 gr.
praf de copt – jumătate de linguriță
stafide 30 gr.
semințe de dovleac 30 gr.
miez de nucă pisat 30 gr.
morcovi 160 gr.
mere 40 gr.
esență de lămâie

Pentru sirop:

zahăr 200 gr.
400 ml apă

Pentru decor:

morcov 80 gr. julienne fine opărite 10 sec în sirop
înghețată de vanilie 4 cupe
mentă verde

Mod de preparare:

Se bat albușurile cu zahărul până se formează o bezea pufoasă. Se adaugă pe rând făina cernută înainte, gălbenușurile, praful de copt, stafidele, semințele de dovleac, miezul de nucă, morcovii și merele, care în prealabil au fost rase pe răzătoarea fină.

Compoziția obținută se coace în cuptorul încins la 180ºC timp de 30 min.

Separat, se pregătește siropul:  se firebe zahărul cu apa până se reduce cantitatea la jumătate. Se lasă la răcit. Se adaugă esența de lămâie.

Se taie prajitura în forma dorită și se însiropează cu siropul rece. Se montează pe platou prajitura peste care se adaugă morcovul și se decorează cu semințe de dovleac, miez de nucă, înghețată de vanilie și mentă verde.

Poftă bună!

©2018 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

Ai 10% discount față de oricare alt site de rezervări doar cu adresa ta de email.

Nu vom stoca și nu vom folosi această adresă în viitor.

Nu vreau discount

Mai multe detalii legate de oferta Continental Hotels.