Rețetă prăjitura Pădurea Neagră

– rețetă pentru 20 bucăți –

Pădurea Neagră este un desert de origine germană, făcut de obicei dintr-un blat de cacao, frișcă, vișine și fulgi de ciocolată. Se obișnuiește să se adauge și lichior. Regiunea Pădurii Negre din sudul Germaniei e cunoscută pentru vișinele sale Morello și pentru Kirsch, care este un brandy din vișine dublu-distilat.

Ingrediente:

Blat:

  • 3 ouă
  • Zahăr 75gr
  • Faină 60gr
  • Cacao 30gr

Umplutură:

  • ciocolată topită 175 gr
  • piure de castane 175 gr
  • lichior de vișine 20 ml
  • frișcă 175 gr
  • gem de vișine 500 gr
  • vișine din compot 300 gr

Mod de preparare:

Blat:

Se bat ouăle cu zahărul până se obține o cremă și nu se mai simt granulele de zahăr. Se adaugă cacao, apoi făina.

Se pune într-o tavă aluatul pentru foaia de ruladă (cca 1 cm grosime) și se coace aprox. 20 min, la 180o C.

Din foaia rezultată se decupează discuri de aproximativ 5cm (aprox. 40 bucăți pentru a rezulta 20 bucăți prăjitură Pădurea Neagră)

Umplutură:

Se amestecă 175 gr ciocolată topită la bain marie cu 175 gr piure de castane și 20 ml lichior de vișine. Apoi se adaugă 175 gr friscă bătută și se amestecă încet totul. Se lasă crema la frigider 2-3 ore.

Se asează crema pe 20 de discuri, se nivelează, se asează celelalte 20 de discuri rămase. Deasupra se așează un strat subtire de gem de vișine (200 gr pentru cele 20 bucăți) peste care se aranjeaza 300 gr visine din compot. Apoi se glaseaza cu 300 gr de gem de visine incalzit. Se decoreaza dupa fantezia fiecarei gospodine ( ex: frunza de menta, nuca de cocos etc.)

ÎNAPOI LA CAMPANIE