Din pasiune pentru gastonomie!
Din pasiune pentru gastonomie!

Rețetă prăjitura Pădurea Neagră

reteta prajitura padurea neagra

Prăjitura Pădurea Neagră

– rețetă pentru 20 bucăți –

Pădurea Neagră este un desert de origine germană, făcut de obicei dintr-un blat de cacao, frișcă, vișine și fulgi de ciocolată. Se obișnuiește să se adauge și lichior. Regiunea Pădurii Negre din sudul Germaniei e cunoscută pentru vișinele sale Morello și pentru Kirsch, care este un brandy din vișine dublu-distilat.

Ingrediente:

Blat:

3 ouă
Zahăr 75gr
Faină 60gr
Cacao 30gr

Umplutură:

ciocolată topită 175 gr
piure de castane 175 gr
lichior de vișine 20 ml
frișcă 175 gr
gem de vișine 500 gr
vișine din compot 300 gr

Mod de preparare:

Blat:

Se bat ouăle cu zahărul până se obține o cremă și nu se mai simt granulele de zahăr. Se adaugă cacao, apoi făina.

Se pune într-o tavă aluatul pentru foaia de ruladă (cca 1 cm grosime) și se coace aprox. 20 min, la 180o C.

Din foaia rezultată se decupează discuri de aproximativ 5cm (aprox. 40 bucăți pentru a rezulta 20 bucăți prăjitură Pădurea Neagră)

Umplutură:

Se amestecă 175 gr ciocolată topită la bain marie cu 175 gr piure de castane și 20 ml lichior de vișine. Apoi se adaugă 175 gr friscă bătută și se amestecă încet totul. Se lasă crema la frigider 2-3 ore.

Se asează crema pe 20 de discuri, se nivelează, se asează celelalte 20 de discuri rămase. Deasupra se așează un strat subtire de gem de vișine (200 gr pentru cele 20 bucăți) peste care se aranjeaza 300 gr visine din compot. Apoi se glaseaza cu 300 gr de gem de visine incalzit. Se decoreaza dupa fantezia fiecarei gospodine ( ex: frunza de menta, nuca de cocos etc.)

©2018 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

Ai 10% discount față de oricare alt site de rezervări doar cu adresa ta de email.

Nu vom stoca și nu vom folosi această adresă în viitor.

Nu vreau discount

Mai multe detalii legate de oferta Continental Hotels.