Din pasiune pentru gastonomie!
Din pasiune pentru gastonomie!

Rețetă prăjitură Red Velvet

Prăjitură Red Velvet

– rețetă pentru un tort de 1 kg –

 

 

Tortul Red Velvet este un desert special, nu numai pentru că arată spectaculos, dar are și un gust greu de egalat. Este o prajitură emblematică în statele Unite, servită de Valentine’s Day. Ne gândim că se potrivește perfect cu Pasiunea lunii februarie, de aceea împărtășim această rețetă.

Ingrediente:

făină 165g
sare 1g
unt de minim 82% grăsime 90g
zahăr 265g (200g zahăr tos / 65g zahăr pudră)
2 ouă
un plic zahăr vanilat
iaurt  160g
colorant alimentar roșu
bicarbonat  2g
oțet 2ml
cremă mascarpone 140g
cremă de brânză 150g
frișcă 230g
zmeură  (congelată) 130g

Mod de preparare:

Blatul:

Se lasă untul la temperatura camerei până se înmoaie, apoi se spumează împreună cu zahărul tos și vanilia, 8-9 minute cu mixerul la viteză mare, până obținem o spumă. Se adaugă pe rând ouăle. Înainte de a le adăuga, bateți pe rând fiecare ou, ca pentru omletă.

Iaurtul, colorantul și bicarbonatul stins cu oțet se amestecă bine și se adaugă în untul spumat. Apoi se adaugă sarea și făina (cernută). Se coace la 150 grade Celsius, timp de 30-40 minute.

Crema:

Crema de brânză, crema mascarpone (la temperature camerei), zahărul pudră și vanilia se amestecă până avem o spumă în care nu se mai simt granulele de zahăr. Se adaugă treptat frisca bătută și se amestecă ușor până se obține o cremă omogenă. Lăsați crema la rece.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit se taie partea crocanta de deasupra (aceasta se va sfărâmița și se va folosi la decor), apoi se taie blatul în 3 părți egale. Se umple cu cremă și zmeură. Se decorează cu firimituri din blat. Se lasă la frigider pentru minim 3 ore.

Poftă bună!

©2021 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

Ai 10% discount față de oricare alt site de rezervări doar cu adresa ta de email.

Nu vom stoca și nu vom folosi această adresă în viitor.

Nu vreau discount

Mai multe detalii legate de oferta Continental Hotels.