Rețetă prăjitură Red Velvet

– rețetă pentru un tort de 1 kg –

 

Tortul Red Velvet este un desert special, nu numai pentru că arată spectaculos, dar are și un gust greu de egalat. Este o prajitură emblematică în statele Unite, servită de Valentine’s Day. Ne gândim că se potrivește perfect cu Pasiunea lunii februarie, de aceea împărtășim această rețetă.

Ingrediente:

  • făină 165g
  • sare 1g
  • unt de minim 82% grăsime 90g
  • zahăr 265g (200g zahăr tos / 65g zahăr pudră)
  • 2 ouă
  • un plic zahăr vanilat
  • iaurt  160g
  • colorant alimentar roșu
  • bicarbonat  2g
  • oțet 2ml
  • cremă mascarpone 140g
  • cremă de brânză 150g
  • frișcă 230g
  • zmeură  (congelată) 130g

Mod de preparare:

Blatul:

Se lasă untul la temperatura camerei până se înmoaie, apoi se spumează împreună cu zahărul tos și vanilia, 8-9 minute cu mixerul la viteză mare, până obținem o spumă. Se adaugă pe rând ouăle. Înainte de a le adăuga, bateți pe rând fiecare ou, ca pentru omletă.

Iaurtul, colorantul și bicarbonatul stins cu oțet se amestecă bine și se adaugă în untul spumat. Apoi se adaugă sarea și făina (cernută). Se coace la 150 grade Celsius, timp de 30-40 minute.

Crema:

Crema de brânză, crema mascarpone (la temperature camerei), zahărul pudră și vanilia se amestecă până avem o spumă în care nu se mai simt granulele de zahăr. Se adaugă treptat frisca bătută și se amestecă ușor până se obține o cremă omogenă. Lăsați crema la rece.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit se taie partea crocanta de deasupra (aceasta se va sfărâmița și se va folosi la decor), apoi se taie blatul în 3 părți egale. Se umple cu cremă și zmeură. Se decorează cu firimituri din blat. Se lasă la frigider pentru minim 3 ore.

Poftă bună!

ÎNAPOI LA CAMPANIE

Continental Hotels